Tuesday, February 21, 2017

Surat 07 : Kekasih ketagih Porno...

Soalan:

Bro Eddie,

I ada satu masalah. My BF suka tgk porno. Brape kali dah kantoi dlm hp dia ada vid porn. Dalam lappy dia pun ada. Dia kata hanya utk hiburan. Tapi I rasa itu addiction. Betul ke?

Gadis Risau

Jawapan:

Wahai Gadis Risau...

Bukan u yg ada problem tu. Ur BF yg bermasalah... Hehehe. Kalau dia mmg senantiasa duk nonton porno je, maybe dia ada condition addiction tu... Tapi kalau setakat tgk jarang2 tapi suka mengumpul..itu dipanggil collector! Hehehe. Apa2pun, dari segi Agama...mmg la salah dan tak elok... Dari segi moral pulak, itu aktiviti tak sihat. Jadi cuba lah nasihatkan dia utk tidak terlalu into porn. Ada bahayanya. Itu saja yg u boleh buat anyways sbb hak itu terletak atas dia sendiri. Gunakan skil yg halus dan penuh kasihsyg.... InsyaAllah dia boleh berubah. Good luck yea...

Bro Eddie

4 comments:

  1. Well, sy rasa dia patut bersyukur yg bf dia bkn gay ...this norm for guys tp better utk dia kurangkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup....mmg betul. But one thing though...dia x lak bgtau porn jenis apa kan? zaman skrg ni porn mcm2...huhu. but anyways, betul gak u cakap... better dikurang2kan..

      Delete
  2. To solve problem ni kawin je.. live in action..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg idea terbaekk!! Support 100%.... hehehe

      Delete